Състезанието Badminton тази година


Уилям Фокс-Пит и Андрю Никълсън, които претърпяха сериозни падания в последната част на миналият сезон, и тази година няма да пропуснат шансът си за участие в Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials (4-8 Май).

Андрю планира да участва на Ейвбъри и Нерео, но също така има и резервен кон-Куанза, а Уилям ще участва с бившият победител в Burghley-Парклейн Хоук.

Други забележителни ездачи на които ще можем да се насладим: Зара Тиндал на Хай Кингдъм и германецът Михаел Юнг на Сам (La Biosthetique).Badminton е единствената победа липсваща в автобиографията на Сам, въпреки че през 2013г. беше близко до победата със своето второ място.

Освен тандемът Сам Грифитс с кон Поуланк Брокаг, които вече са печелили този турнир ще участват и бивши победители като Паул Тапнер, Уилям, Пипа Фънел, Оливър Таун и Марк Тод, но този път с дуги коне.

В този невероятен турнир ще участват и новите дебютантки на Англия – Розалинд Кантър, Емили Гайлрути и дъщерята на МериЕмили Кинг.

Американските ездачи тази година ще бъдат силен отбор на това състезание. Паул Тапнер, Бък Дейвидсън (синът на Брус Дейвидсън) и Филип Дътън които всички познаваме ще бъдат голяма конкуренция на Англичаните. Паул Тапнер ще участва с Индиан Милл, който беше продаден в Щатите преди крайният срок за записване за Олимпиадата тази година.

Нови 3ма Американци участващив това състезание за първи път ще пробват знанията и уменията си- Либи Хеад на кон Sir Rockstar, Лин Сумански на кон Donner и Бойд Мартин който има 4 коня с покрити квалификации и одобрени за участие в Badminton Horse Trials.

Общо 118 коня са вписани за одобрение за този турнир- 91 от тях са вече одобрени за участие и 27 са в списъка за изчакване. Миналата година участаха едва 104 коня, а през 2014 бяха 141.

В Badminton Horse Trialsне може да участва всеки покрил квалификация за четири звезди турнир. Рискът за ездача и конят са огромни на състезания като това,за това има и определена система за одобрение на ездачите и конете. За да можеш да участваш трябва в последните 2 години да си натрупал точки от Международни състезания на три и четири звезди. Тандемите с най-много събрани точки се приемат, а останалите остават в списъка за изчакване.

Източник: http://www.horseandhound.co.uk/

Обадете ни се