Скелтън взе топ място на награждаването на FEI


Олимпийския шампион Ник Скелтън взе приз за най-добър атлет на награждаването на FEI.

Гледачът на Ник, Марк Бийвър (на снимката с Ник и Big Star в Рио) също бе сред отличените на  гала вечерята в Токио на 22 ноември, като за най-добър коняр.

"Бих искал да благодаря на FEI за тази страхотна награда", каза Ник. "Имах една невероятна година и тази награда я прави още по-добра. Бих искал да благодаря на екипа, който е зад мен и Big Star за целия труд и търпение. "

FEI назова Марк като участник получил множество номинации, повече от всеки друг в категорията си, от конярите, ездачите и "по-широката ездова общност".

"Бийвър е много уважаван сред колегите си за неговата всеотдайност към Big Star без всякакво съмнение, тъй като той се грижи за всяка нужда, осигуряване на щастието на коня и настаняването му, преди да се грижи за себе си", заяви говорителят на FEI.

Родолфо Рискала, който беше определен като основен конкурент в олимпийската обездка за Бразилия в Рио, разболял се от менингит през 2015 г., е победител "противно на всички очаквания".

Родолфо загубил и двата си крака, както и "по-голямата част от пръстите си", в резултат на бактериална инфекция.

За по-малко от година преди началото на игрите, Родолфо се научи да язди отново с протези и представи страната си на Параолимпийските игри.

"Да спечеля награди на FEI е като на Оскарите, това е като да си суперзвезда", каза той. "А победата ми противно на всички очаквания, представи точно това, което ми се случваше през изминала година.

"Никога преди това не съм вярвал, че едно човешко същество може да бъде толкова силно и да се адаптира толкова бързо. Това е нещо, което идва от вътре, това е като олимпийския дух. "

22-годишният германец Сьонке Ротенбергер, който е част от екипа златен медалист на награждаването в Рио, заяви, че е "чест" да спечелиш звездната наградата, докато наградата на FEI в категорията за солидарност отиде при Мароканската гражданска федерацията, за създаването на "здрави основи за развитието на спорта и свързаната с него трудовата заетост в Мароко, както и повишаване на информираността и насърчаване на спорта на национално и регионално ниво".

Източник: Horse & Hound

Обадете ни се