Пивотни и линейни напоителни системи “BAUER”Напоителни системи BAUER! Ние правим почвата плодородна!

Нашият климат се променя. Екстремните метеорологични явления и преди всичко нарастващата суша се превръщат в основни предизвикателства за всяка реколта. Решението може дабъде намерено само в интелигентното управление на напояването. Прецизно разпределение на водата до последния ъгъл и на почти всеки терен. Това е още една от силните страни на BAUER.

Компанията е натрупала този опит в продължение на повече от 80 години въз основа на опит, изследвания и разработки, за да се превърне в лидер на световния пазар в напоителните технологии.

Най-ефективната система под слънцето!

Големите полета поставят високи изисквания към всяка напоителна система. Различните терени, както и структурата на почвата, културите и преди всичко условията на вятъра на едно поле могат значително да повлияят върху ефективността и рентабилността.

 

BAUER достига до тези предизвикателства с интелигентни и особено стабилни решения. Например с GPS-контролирани пивотни системи, които се адаптират идеално към променящите се условия. Прецизният контрол на посоката и висококачествената технология гарантират перфектно функциониране. Широкото междуосие осигурява и по-голяма стабилност при силен вятър и осигурява равномерно напояване дори при трудни условия.

 

Колкото по-трудни са условията, толкова по-добре се представя BAUER. Гарантирано! За повече информация: 0895506599


CENTERSTAR 

Centerstar предлага иновативни нови функции, които улесняват работата на системата и я правят по-прецизна, здрава и икономична.

Всичко е усъвършенствано и оптимизирано, от захранващата тръба към уплътненията до ъгловите скоби. Нови елементи са добавени към задвижващите кули, за да се осигури по-добра предавателна мощност, по-лесен монтаж и удобен контрол.

 

Предимства:

· Минимална работа

· Ниска консумация на енергия

· Високо ниво на поливна ефективност

· Напоителна система, която не уврежда посевите

· Оптимална адаптация към различни височини на културите

· Перфектно управление на напояването


ПИВОТНА КУЛА

Най-високото ниво на стабилност при непрекъсната работа.

Здрава конструкция на четири крака с широка опорна основа

Ъгъл на завъртане на кулата 100 x 100 mm за увеличена структурна дължина (за кули Ø254 и Ø203)

 

Стационарна кула / Мобилна кула

image


Задвижваща секция

image


Система 9000 носи по-голяма стабилност

  • Широкa конструкция
  • Оптимална входна мощност
  • Укрепване на задвижваща кула с големи размери ъгъл 100 x75mm, Размах 133 80x80mm
  • Широкoтo междуосие от 4,3м (стандартно) до 5,2м гарантира високо ниво на стабилност, включително на неравен терен и при силен вятър
  • 2 височини на конструкцията от 4,2м (стандарт) и 5,0м за оптимална адаптация към различни култури
  • Теглене - високо ниво на гъвкавост и адаптация към различни култури

 

LINESTAR, CENTERLINER 9000

ОПТИМАЛНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ПРАВОЪГЪЛНИ ПЛОЩИ.

Системата Linestar 9000 от BAUER е идеално адаптирана да гарантира сигурно и непрекъснато напояване на големи правоъгълни площи.

Перфектна дирекционна стабилност и независима корекция на всякакви отклонения между задвижващите кули в предизвикателни и трудни терени.

Здрав, издръжлив, точен и подходящ за различни по големина площи: Системата BAUER Linestar изисква минимално внимание.

 

image


Предимства:

· Оптимално използване на площ в правоъгълни полета (до 100%)

· Напояване, щадящо почвата и културите

· Система с ниско налягане и нисък разход на енергия

· Високо ниво на ефективност на напояване, благодарение на наземния водоизточник

· Високо ниво на гъвкавост благодарение на опциите за теглене и въртене


image


RAINSTAR

Продукт на десетилетия опит и практиката

Икономично напояване чрез пестене на енергия, удобно напояване, спестяващо време управление и експлоатационна безопасност дори при екстремно напрежение в най-сухите сезони са само някои от многото предимства на това поколение машини.

 

    RAINSTAR T с новата радиална турбина с пълен поток TVR се предлага с компютър за напояване     ECOSTAR.Независимо от размера и формата на полето, иновативният модулен дизайн на RAINSTAR T лесно се     приспособява към всяко условие и предлага индивидуално решение за всеки процес на напояване. Особено     атрактивното съотношение цена- качество гарантира на първо място икономическата ефективност на вашата покупка за следващия напоителен сезон.


 

100% горещо поцинкована машина

 

Всички стоманени части са поцинковани близо във водещ поцинковащ завод работещ за WV, мерцедес и други световни автомобилни производители близо до централата ни във Войтсберг

Това означава оптимална защита от корозия за нашата машина, което се отразява във висока стойност като втора употреба и дългия живот на нашите продукти

 

 

 Здрави упори на машината

Важен фактор за успешното напояване е, че машината е здраво закрепен към земята.

Чрез разработване на специална кинематика и изключително плосък ъгъл за опорите на машината, мощността се предава директно в центъра на машината и следователно се разпределя оптимално, което я прави супер стабилна дори при най-тежките и неравни терени.

Машината е неподвижно закотвена към земята – което я прави с до 40% по-високи сили на дърпане на положения върху полето маркуч, от тези на подобни машини на конкурентите.

Опорите на хидравлични машини са стандартни за всички RAINSTAR E агрегати.

 


 

Прецизно верижно задвижване

Предаването на мощност за прибиране на PE-тръбата върху макарата се постига с висококачествена верига и прецизни, лазерно нарязани верижни сектори.

Поради големия диаметър на зъбното колело и много единични верижни връзки, силата на прибиране се разпределя оптимално върху голяма площ.

Чрез използване на високоефективни вериги се гарантира работа без поддръжка и дълъг живот дори при висока мощност на прибиране.

 

 


 

Затворена сърцевина на барабана

Първият слой на PE тръбата е слоят, изложен на най-високите сили на прибиране и затова е важно никакви ръбове или малки контактни точки да не повредят PE тръбата и в крайна сметка да намалят нейния живот.

За да се предотврати такова износване, всяка сърцевина на барабана на Rainstar е напълно затворена и оборудвана със специален предпазител на тръбата Първият слой от PE тръбата седи върху барабана равномерно и без изкривяване. Тръбата се насочва внимателно в правилната позиция за всеки слой.

 

 


 

Прецизно нареждане

Прецизната система за нареждане е от съществено значение за безпроблемната работа. Зареждачът BAUER работи леко и почти не изисква поддръжка чрез двойно направляван механизъм за навиване и прецизно задвижван винтовиден шпиндел.

Особено при високи сили на прибиране и ъглово прибиране на PE-тръбата е важно водещите релси да се поддържат два пъти, за да поемат силите и да направляват PE-тръбата точно в правилната посока.

Това води до по-дълъг живот на PE-тръбата и безпроблемна работа.

 

 


 

Мощност и ефективност в едно

Радиалната икономична турбина TVR 20 с пълен поток с уникалната дюза Vario гарантира мощност и икономия на енергия в едно.

Без значение дали трябва да се работи с малки, спестяващи вода норми или с големи количества вода – турбината TVR 20 убеждава с висока степен на ефективност и ниски загуби на налягане в целия диапазон на мощността.

 

 


Пестене на разходи от високата ефективност

Задвижването на BAUER RAINSTAR е оптимизирано във всеки детайл. Това гарантира най-висока ефективност, надеждност и лекота на работа.

Концентрираната мощност на турбината се предава без загуби чрез клиновиден ремък или директно към здравата 4-степенна скоростна кутия BAUER.

4 различни предавателни числа на трансмисията гарантират, че турбината работи супер икономично на максимална ефективност и по този начин намалява разходите.

 

 


Комбинирана количка, нежна към посевите

Мултифункционална количка.

Безстепенно регулируема.

Симетрично и асиметрично прибиране на PE тръба (използване на много еднакви части – просто преоборудване).

Просветът е висок – това предотвратява големи щети дори при високи култури.

Големите оразмерени гуми гарантират безопасна експлоатация, дори в неравен терен или в трудни култури.

 Автоматично повдигане на количката (самонатоварване)

Количката се повдига и заключва автоматично чрез прибиране на PE тръбата и специалната кинематика в края на процеса на напояване.

Поради специалната конструкция на RAINSTAR не е необходимо да се вземат никакви предпазни мерки при транспортирането – лентовата спирачка на зъбното колело фиксира макарата и количката, автоматично и абсолютно безопасно.

 

 

 


Марпекс Агро ЕООД е официален партньор на "BAUER GmbH Roehren - und Pumpenwerk" за България и може да Ви предложи всичко необходимо за изграждането на надеждна напоителна система.


За повече информация: 0895/506-599


Какви продукти предлагаме?

Марпекс Маркет предлага богата гама от продукти за животновъдство, земеделие, оборудване за коне и ездачи, електропастири и други.

Нашата продуктова линия следва работните процеси и дава възможност на клиента да закупи всичко, което му е нужно от едно място.
Как се осъществява доставката?

Работим с куриери 'Speedy' и 'Econt' по избор на клиента. Доставката се осъществява до 2 работни дни.

Ние винаги сме на разположение, за да Ви помогнем! Можете да позвъните на посочените телефони и да получите безплатна консултация при възникнали въпроси относно предлаганите продукти.