ПАСТЬОРИЗАЦИЯТА НА МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ И COVID-19?


Пастьоризацията на млечните продукти инактивира COVID-19, така че няма опасност потребителите да се заразят с болестта, докато консумират млечни продукти, казва Джейми Йонкер,Национална федерация на производителите на мляко в САЩ (NMPF), вицепрезидент по устойчивост и научни въпроси.

 

Всички пастьоризирани млечни продукти, независимо дали става въпрос за сурово мляко, сирене, масло или сладолед, са безопасни за консумация“, казва Йонкер. Но поради здравословни причини, които не са свързани с вируса COVID-19, човек никога не трябва да пие сурово мляко.

 

Йонкер обяснява, че Администрацията по храните и лекарствата е потвърдила процеса на пастьоризация,независимо дали той е при висока температура за кратко време или малко по-ниска температура за по-дълъг период, инактивира вируса COVID-19.

 

Говедата също не боледуватCOVID-19 или го разпространяват. Йонкер отбелязва, че има друг вид  коронавирус, на който говедата са податливи, коронавирусът при по едрия рогат добитък е известен от 1973 г. Разработена е ваксина за борба с тази болест и се използва от фермерите, когато е необходимо.Обадете ни се