8 СЪВЕТА СРЕЩУ ОТСЛАБВАНЕТО ПРЕЗ ЕСЕНТА - ПРОДЪЛЖЕНИЕ


marpex blog image

2. Много сено

Ако зъбите работят dobre, конят трябва да получава сено в щедри количества. GfE 2014 (Немски специалисти по хранене на коне) препоръчва конят да яде груб фураж (сено / слама) повече от 12 часа на ден, ако е възможно. Полезно е да знаете, че един кон се нуждае от около 45 минути за да изяде около 1 кг сено. Най-малко нуждите на коня за запасяване на енергия трябва да бъдат покрити от сеното.

Практически погледнато, често е трудно, но все пак трябва да се хранят с около 1,5 кг сено на 100 кг тегло на ден. Това е около 9 кг сено / ден за кон с тегло 600 кг. Ако въпреки полаганите усилия за намаляне телесното тегло това не се случва, трябва още да завишите на 1,7 до 2 кг сено / 100 кг телесно тегло.


!!! Слама не трябва да се дава повече от 1 кг на 100 кг телесно тегло поради риск от запек.


Нашият съвет:

Ако има малко налично сено, може да добавите от marstall Wiesen Cobs! Това е чист супер качествен продукт сено добивано от контролирани полета с много полезни билки.

Всички храниа на marstall може да откриете тук: https://mpx.bg/marstall

WIESEN COBSmarpex blog image

WIESEN COB

Между другото: Хората често неправилно преценяват количеството сено което хранят! Ако е възможно, претеглете дневната дажба поне веднъж в месеца!


Обадете ни се