2025: КАК ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ МЛЕЧНИТЕ ФЕРМИ ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ


Стегни се. Следващите думи няма да са много приятни за теб. Те също може да бъдат ключът за оцеляването и дори процъфтяването ти на пазар, готов за промяна.


Следващите 5 години може да са всичко, което е необходимо, за да се нормализира пазара на млечни продукти, казват водещите експерти в бранша на конференция тази седмица. „Ще трябва да се адаптирате, за да оцелеете и определено няма да е лесно.“

 Ето съветите, които трябва да знаете, за да изплувате:

image

1. Потърсете решение отвън млекопреработвателите. 

Преставате си, че сте технологична компания, която дой кравите.

image

2. Прегърнете промяна.

Млечните фермери на Америка пуснаха новото си мляко без лактоза и 50% напитки на растителна основа. За някой това беше добре, за някои зле. Но риска, които поеха се изплаща не в малка част, защото отваря нова аудитория на пазара на млечни продукти.

„Ние продаваме повече мляко. Връщаме хората обратно в млечната пътека в магазина. В края на деня продаваме повече мляко и намерихме друга употреба за млякото. И в същото време ние се занимаваме с някои от тези проблеми и прозрения на потребителите и установихме, че хората искат този тип продукти."

image

3. Мислете за малкото, за да постигнете голямото. 

„Смятам, че много от нас просто създават впечатлението, че млекопреработката просто ще бъде бизнес, както обикновено. Но реалността е, че видяхме всеки друг бизнес да бъде взривен, разкъсан и разрушен “

Погледнете какво става с таксиметровите бизнеси и появата на Uber и филмови къщи в ерата на Netflix до Alibaba, Amazon и други.

И въпреки това, ако по един или друг начин си представяме, че сферата на млечното фермерство няма да се промени, мисля, че това е доста наивно. Мисля, че трябва абсолютно да се събудим и да осъзнаем, ако не променим бизнеса, някой друг ще го промени вместо нас. И не съм сигурен, че ще ни хареса това което ще се получи след тази промяна.

image

4. Проучвайте. 

Що се отнася до изкуствения интелект, има много повече неща, които можем да направим с камери и сензори и някои от другите налични технологии.

Това ви дава възможността да наблюдавате кравите си 24 часа на ден. Това ви позволява да гледате колко време се прекарва в ядене, колко се прекарва в пиене, колко време прекарват в изправено положение, колко време се прекарва в лежане и колко време са преживяли.

Днес се наблюдават промени в селското стопанство, които може да променят млечните продукти, вероятно в по-голяма степен от това, което видяхме през последните 1000 години. Така, че следващите четири или пет години могат да бъдат изключително критични за бъдещето на млечния бизнес.

image

5. Покажете на потребителите, че работите с тях. „Потребителите не търсят съвършенство, те търсят прогрес“

Ако погледнете млечната промишленост, тя има страхотна история. Всяка година производителността на млечните продукти нараства с около 1%. И в дългосрочен план това е положително, защото това означава, че условията се подобряват и кравите се лекуват по-добре.

Но ние не разказваме тази история на потребителите, защото малко се страхуваме от прозрачност.

image

6. Разпознавайте и елиминирайте лошите участници.

Реалността е, че в бизнеса имаше някои лоши участници и това накара потребителите да загубят доверие в хранителната система. В бъдеще не можем да затворим очите на никого, ако малтретираме животните.

Навлизаме в нова ера с такова ниво на прозрачност, което прави изключително трудно да докажем, че този човек е единица, лоша единица и НЕ отразява целостта на нашия бизнес. Ще трябва да намерим начин да се отървем от тях, да ги премахнем и да ги накараме да правят нещо друго с живота си.

image

7. Спрете да очаквате потребителите да бъдат рационални. 

Имаме работа с ... потребители, които никога не са се интересували кой знае колко много или не разбират откъде идва храната. Значи нивото на невежеството е огромно и това ги прави доста трудни за достигнане. 


Обадете ни се