14 неща, които конят ви прави, когато бързате


Конете сякаш знаят кога наистина много бързате и ...

 

14 неща, които конят ви прави, когато бързате

 

       На всички ни се е случвало (през повечето дни в действителност). Вие сте в една главоломна бързина и конят ви решава да направи живота ви труден. Наистина труден. От бавно ходене, по-бавно, от колкото можете да си представите че е възможно, до нацапване на дрехите ви за работа с поразително зелена слуз. Ето само някои от нещата, които коня ви може да ви причини, когато нямате време

 

 1.    Има мокра кал в областтите на опаса, седлото и в действителност просто навсякъде, дори чак  под попоната му. Как ?!

 

 2.    Не ви позволява да го хване. В края на краищата, ви се искаше да му осигурите разходка от най-много три мили тази сутрин. Дали?

 

 3.    Той е в далечния край на полето, обърнат към вас, докато изминавате целия този път, за да го хванете и се преструва, че нито ви чува, нито ви вижда.

 

 4.  Унищожаване на електрическата ограда - един ред никога не е достатъчен. Масовото унищожаване е задължително. И ако той може да пусне приятелчетата си да се включат в разрушаването, още по-добре.

 

 5.   Покрива работните ви дрехи с всичко цапащо, което докопа – особено, ако сте облечен с нещо светло и имате важна среща, на която трябва да присъствате

 

 6.     Подут му е крака, а това изисква продължително изстудяване

 

 7.   Скрити екскременти. Всеки ден. На пръв поглед боксът му изглежда изключително чист. Докато не откриете първото скривалище, тъкмо когато почти приключвате с чистенето. Точно тогава откривате още и още от тях.

 

 8.    Ходи бавно, когато го изкарвате и прибирате от двора. Когато го подканите да побърза, той започва да върви още по-бавно. Защо?

 

 9.    Държи главата си толкова високо, че не можете да хванете поводите, а те са над ушите му. Ръцете ви не ви стигат и започват да ви болят, а той продължава да ви прави да изглеждате като пълен идиот. Сигурно е решил, че точно в този ден ще е жираф?

 

 10.   Яде закуската си по-бавно, от колкото подозирате, че е физически възможно.

 

 11.  Губи си подковата. Това обикновено се случва по време на тренировка, така че след това трябва да обиколите навсякъде, за да я намерите, преди да можете да си тръгнете. И НИКОГА не е на първото място, където търсите.

 

 12.  Имате паник - атаки, водещи до много драматично спиране и отдръпване назад с много неподвижност (и прахти като дракон).

 

 13.   Още екскременти. Просто навсякъде. Включително в кофите за вода и хранилките. Трябва да тичате из двора като луд, почиствайки след четирикракия си любим през двете минути, които определено нямате преди да отидете на работа.

 

 14.    Винаги, когато закъснявате, конят ви изглежда знае това предварително!

 

 

 
И все пак не всички коне са „такива“!

 

Източник: http://www.horseandhound.co.uk
Обадете ни се