Якенце/Елеченце за телета Premium
Арт. №: 390050221

• Поддържа топлината на тялото посредством плътен пласт от полиуретанова пяна;• Влагоустойчив (до 5,000 mm воден стълб) и дишащ 4-пластов материал;• Мек и здрав;• Прилепва плътно и гъвкаво по формата на тялото в следствие системата на защипване, закопчаване под краката и лепки под гръдния кош;• Пране машинно до 30°C;• Подпомага имунната система на теленцето в първите дни от живота му и предпазва от диария,други проблеми и най-вече респираторни заболявания;• При температури под +10 °C, рязко нараства опасността от респираторни заболявания;• Предпазва от внезапните промени във времето;• Предпазва от студения стрес при новородените;• Може да се ползва до 3-4 седмица, а при нужда и повече време• Не е подходящо за групово отглеждане;• Не е подходящо за отглеждане навън;• Размери 70см и 80 см;
67.00лв.
В наличност
Лесна поръчка
0895502266
Поръчайте по телефона
или задайте своите въпроси
 1. Уверете се на 100% лично, че теленцата са напълно сухи и чисти преди да ги облечем с якенцата/елеченца.
 2. Регулирайте съобразно растежа на теленцата каишките прилежно всяка седмица.
 3. Проверявайте всеки път като регулирате каишките за протрити места по кожата на телето. Ако е нужно ги регулирайте отново за да бъдат максимално комфортни при носенето на якенцата/елеченцата от телето.
 4. Прането на якенцата/елеченцата да се извърша винаги в гореща вода с някакъв перилен препарат. След това ги обличайте на теленцата само, когато изсъхнат на 100%.
 5. Сменете якенцата/ елеченцата ако са мокри или влажни без значение от причината поради която са се измокрили, включително от проливен дъжд или тежка диария.
 6. Постелята е все още важна. Уверете се, че теленцата разполагат с чиста, суха, и дълбока постеля, която им позволява да си направят удобно и топло гнездо.
 7. Едно от правилата за определящо точния момент за обличане на якенцата/палтенцата е когато максималната дневна температура и минималната нощна температура събрани заедно са равни на 32°C или по-малко (примерно максималната дневна + 18°C и максимална нощна +10°C,
 8. 18°C+10°C= 28°C – време за обличане на якенцата/ елеченцата на теленцата). Друго правило за обличане на якенцата/елеченцата на теленцата е, когато имаме метеорологична прогноза за нощни температури от +5 °C или по-ниски за три дни напред.
 9. Продължавайте да използвате якенцата/ елеченцата през цялото време през което земята е замръзнала.
 10. В топли промеждутъци в студените дни проверявайте теленцата облечени с якенца/ елеченцата за състоянието им под якенцата/ елеченцата дали се изпотяват или са овлажнени по някаква причина. Ако установите такова състояние сваляйте якенцата/ елеченцата през тези периоди.
 11. Свалянето на якенцата/ елеченцата да става сутрин ако няма някаква друга сериозна причина това да не се случи, при наличие на причина да се свалят на обед и в най-лошия и непрепоръчителен случай вечер.
 12. Последно, но може би най-важно!!!! Внимателно подбирайте якенцата/елеченцата според начина на отглеждане. Ако са на открито и ги вали дъжд, сняг или се овлажняват от мъгла си изберете якенцата/ елеченцата от материал с индекс наводонепромокаемост най-малко 6 000мм! При отглеждане на закрито и нямата ситуацията описан по-горе спокойно може да подберете якенца/елеченца с индекс на водонепромокаемост от 3 000мм! Ако това не е описано на етикета на продукта задължително изискайте сертификат или документ в който да е посочен този най-важен параметър за конкретния продукт. В противен случай вместо да получите положителен ефект от инвестицията може да си докарате доста главоболия и проблеми!!!

Производителите на водоустойчиви дишащи материи отбелязват качеството нормално с две номера. Първия  е в милиметри (мм) и отбелязва водонепропускливоста на материята.  Примерно 10 000 мм материя. Това означава, че ако поставим квадратна тръба с размери 2,5см х 2,5см притисната към повърхноста на материала, можем да я напълним с вода до 10 000мм воден стълб (височина) без водата да проникне през материята. Колкото номера е по-голям толкова е и по-голяма водонепропускливоста.

Водопропускане (мм)Устойчивост на водопропусканеУпотреба
0-5,000 mmНикаква устойчивост срещу и най-слаб дъждЗатворени помещения. Отглеждане под покрив. Ползват се за съхранение на топлината от теленцата.
6,000-10,000mmУстойчиви на дъжд, сняг и влага с нисък интензитетПри изложени теленца на атмосферните условия. Изцяло външно отглеждане.