Якенце/Елеченце за телета GEWA
Арт. №: 312000012

• Якенцето направено от изключително мек и бързосъхнещ материал  предпазва теленцето максимално от студ , дъжд и сняг;
• Полиестера издържа като най-съвременните професионални скиорски и планински облекла до 6000мм воден стълб;
• Вътрешната част се състои от множество затворени квадратчета, пълни с полиестер, като професионалните скиорски грейки за оптимална топлоизолация;
• Регулиращите се колани според размера на теленцето завършват с изключително здрави закопчалки;
• Машинно пране до 30 °C;
• Не е подходящо за групово отглеждане;
• Дължина 70 cm;
• Подходящо като за вътрешно така и за външно отглеждане на теленцата; 

48.00лв.
В наличност
Лесна поръчка
0895502266
Поръчайте по телефона
или задайте своите въпроси

Уверете се на 100% лично, че теленцата са напълно сухи и чисти преди да ги облечете с якенцата/елеченцата.

Регулирайте съобразно растежа на теленцата каишките прилежно всяка седмица.

Проверявайте всеки път като регулирате каишките за протрити места по кожата на телето. Ако е нужно ги регулирайте отново за да бъдат максимално комфортни при носенето на якенцата/елеченцата от телето.

Прането на якенцата/елеченцата да се извършва винаги в гореща вода с перилен препарат. След това ги обличайте на теленцата само, когато изсъхнат на 100%.

Сменете якенцата/ елеченцата ако са мокри или влажни без значение от причината поради която са се измокрили, включително от проливен дъжд или тежка диария.

Постелята е все още важна. Уверете се, че теленцата разполагат с чиста, суха, и дълбока постеля, която им позволява да си направят удобно и топло гнездо.

Едно от правилата определящо точния момент за обличане на якенцата/палтенцата, е когато максималната дневна температура и минималната нощна температура събрани заедно са равни на 32°C или по-малко (примерно максималната дневна + 18°C и максимална нощна +10°C,

18°C+10°C= 28°C – време за обличане на якенцата/ елеченцата на теленцата). Друго правило за обличане на якенцата/ елеченцата на теленцата е, когато имаме метеорологична прогноза за нощни температури от +5 °C или по-ниски за три дни напред.

Продължавайте да използвате якенцата/елеченцата през цялото време през което земята е замръзнала.

В топли промеждутъци в студените дни проверявайте теленцата облечени с якенца/ елеченцата за състоянието им под якенцата/елеченцата дали се изпотяват или са овлажнени по някаква причина. Ако установите такова състояние сваляйте якенцата/елеченцата през тези периоди.

Свалянето на якенцата/елеченцата да става сутрин ако няма някаква друга сериозна причина това да не се случи, при наличие на причина да се свалят на обед и в най-лошия и непрепоръчителен случай вечер.

Последно, но може би най-важно!!!! Внимателно подбирайте якенцата/елеченцата според начина на отглеждане. Ако са на открито и ги вали дъжд, сняг или се овлажняват от мъгла си изберете якенцата/елеченцата от материал с индекс наводонепромокаемост най-малко 6 000мм! При отглеждане на закрито и нямате ситуацията описана по-горе спокойно може да подберете якенца/елеченца с индекс на водонепромокаемост от 3 000мм! Ако това не е описано на етикета на продукта задължително изискайте сертификат или документ, в който да е посочен този най-важен параметър за конкретния продукт. В противен случай вместо да получите положителен ефект от инвестицията може да си докарате доста главоболия и проблеми!!!

Производителите на водоустойчиви дишащи материи отбелязват качеството нормално с два номера. Първия  е в милиметри (мм) и отбелязва водонепропускливоста на материята.  Примерно 10 000 мм материя. Това означава, че ако поставим квадратна тръба с размери 2,5см х 2,5см притисната към повърхността на материала, можем да я напълним с вода до 10 000мм воден стълб (височина) без водата да проникне през материята. Колкото номера е по-голям толкова е и по-голяма водонепропускливостта.


Водопропускане (мм)Устойчивост на водопропускане

Употреба

0-5,000 mmНикаква устойчивост срещу и най-слаб дъжд. Затворени помещения.Отглеждане под покрив. Ползват се за съхранение на топлината от теленцата.

6,000-10,000mm

Устойчиви на дъжд, сняг и влага с нисък интензитет, при изложени теленца на атмосферните условия. Изцяло външно отглеждане.