Якенце/Елеченце за телета DELUX
Арт. №: 312000013

• При температура от 11° C теленцата рязко попадат в ситуация на огромна заплаха от заболяване;
• Затова препоръчваме да се предприеме защита от температурните амплитуди денем и вечер;
• Точно тази защита е осигурена от Blanket Deluxe с изключителната си здравина и материал от бързосъхнещ полиестер, подплатен от 2,5мм професионален неопрен в частта обърната към теленцето;
• Водоустойчивоста от 6000 mm воден стълб предпазва максимално от дъжд;
• За удобство при обличането и събличането предната част е с лепки Velcro;
• Регулиращите се колани според размера на теленцето завършват с изключително здрави закопчалки;
• Машинно пране до 30 °C
• Не е подходящо за групово отглеждане
• Дължина 80 cm
• Изключително подходящо за външно отглеждане на телетата;

60.00лв.
В наличност
Лесна поръчка
0895502266
Поръчайте по телефона
или задайте своите въпроси

Уверете се на 100% лично, че теленцата са напълно сухи и чисти преди да ги облечете с якенцата/елеченца.

Регулирайте съобразно растежа на теленцата каишките прилежно всяка седмица.

Проверявайте всеки път като регулирате каишките за протрити места по кожата на телето. Ако е нужно ги регулирайте отново за да бъдат максимално комфортни при носенето на якенцата/елеченцата от телето.

Прането на якенцата/елеченцата да се извърша винаги в гореща вода с някакъв перилен препарат. След това ги обличайте на теленцата само, когато изсъхнат на 100%.

Сменете якенцата/ елеченцата ако са мокри или влажни без значение от причината поради която са се измокрили, включително от проливен дъжд или тежка диария.

Уверете се, че теленцата разполагат с чиста, суха, и дълбока постеля, която им позволява да си направят удобно и топло гнездо.

Едно от правилата определящо точния момент за обличане на якенцата/палтенцата е когато максималната дневна температура и минималната нощна температура събрани заедно са равни на 32°C или по-малко (примерно максималната дневна + 18°C и максимална нощна +10°C,

18°C+10°C= 28°C – време за обличане на якенцата/ елеченцата на теленцата). Друго правило за обличане на якенцата/ елеченцата на теленцата е, когато имаме метеорологична прогноза за нощни температури от +5 °C или по-ниски за три дни напред.

Продължавайте да използвате якенцата/ елеченцата през цялото време през което земята е замръзнала.

В топли промеждутъци в студените дни проверявайте теленцата облечени с якенца/ елеченцата за състоянието им под якенцата/ елеченцата дали се изпотяват или са овлажнени по някаква причина. Ако установите такова състояние сваляйте якенцата/ елеченцата през тези периоди.

Свалянето на якенцата/ елеченцата да става сутрин ако няма някаква друга сериозна причина това да не се случи, при наличие на причина да се свалят на обед и в най-лошия и непрепоръчителен случай вечер.

Последно, но може би най-важно!!!! Внимателно подбирайте якенцата/елеченцата според начина на отглеждане. Ако са на открито и ги вали дъжд, сняг или се овлажняват от мъгла си изберете якенцата/ елеченцата от материал с индекс на водонепромокаемост най-малко 6 000мм! При отглеждане на закрито и няматe ситуацията описан по-горе спокойно може да подберете якенца/елеченца с индекс на водонепромокаемост от 3 000мм! Ако това не е описано на етикета на продукта задължително изискайте сертификат или документ, в който да е посочен този най-важен параметър за конкретния продукт. В противен случай вместо да получите положителен ефект от инвестицията може да си докарате доста главоболия и проблеми!!!

Производителите на водоустойчиви дишащи матеeрии отбелязват качеството нормално с две номера. Първия  е в милиметри (мм) и отбелязва водонепропускливоста на материята.  Примерно 10 000 мм материя. Това означава, че ако поставим квадратна тръба с размери 2,5см х 2,5см притисната към повърхността на материала, можем да я напълним с вода до 10 000мм воден стълб (височина) без водата да проникне през материята. Колкото номера е по-голям толкова е и по-голяма водонепропускливоста.


Водопропускане (мм)Устойчивост на водопропускане
Употреба

0-5,000 mm                Никаква устойчивост срещу и най-слаб дъжд

Затворени помещения. Отглеждане под покрив.                                                                                    Ползват се за съхранение на топлината от теленцата.

6,000-10,000mmУстойчиви на дъжд, сняг и влага с нисък интензитет

При изложени теленца на атмосферните условия.                                                                                   Изцяло външно отглеждане.