Якенце/Елеченце за телета TermoPlus

Арт. №: 390050220

• Външния материал е полиестер труден за скъсване;
• Удобни закопчалки на гърдите и коремчето;• Здраво закопчаване с лепки;
• 200гр полиестерен пълнеж за оптимално съхранение на температурата дори при екстремни външни температури;
• Водонепромокаемо до 3000 mm воден стълб;
• Дишащ материал предпазващ теленцето от изпотяване;
• Пране машинно до 30°C;• Размери 70см и 80 см;• Не е подходящо за отглеждане навън;

58.80лв.
В наличност
Лесна поръчка
0895502266
Поръчайте по телефона, лесно е!
Ние сме на Ваше разположение!
💡 Продуктите се доставят чрез куриерски фирми "Еконт" или "Спиди" по избор на клиента!
Уверете се на 100% лично, че теленцата са напълно сухи и чисти преди да ги облечем с якенцата/елеченца.
Регулирайте съобразно растежа на теленцата каишките прилежно всяка седмица.

Проверявайте всеки път за протрити места по кожата на телето.
Регулирайте каишките отново за да бъдат максимално комфортни при носенето на якенцата/елеченцата от телето.

Прането на якенцата/елеченцата да се извърша винаги в гореща вода с някакъв перилен препарат. След това ги обличайте на теленцата само, когато изсъхнат на 100%. Сменете якенцата/ елеченцата ако са мокри или влажни, без значение от причината поради която са се измокрили. Уверете се, че теленцата разполагат с чиста, суха, и дълбока постеля, която им позволява да си направят удобно и топло гнездо.

Едно от правилата за определящо точния момент за обличане на якенцата/палтенцата е когато максималната дневна температура и минималната нощна температура събрани заедно са равни на 32°C или по-малко (примерно максималната дневна + 18°C и максимална нощна +10°C -> 18°C+10°C= 28°C -> време за обличане на якенцата/ елеченцата на теленцата).

Друго правило за обличане на якенцата/елеченцата на теленцата е, когато имаме метеорологична прогноза за нощни температури от +5 °C или по-ниски за три дни напред. Продължавайте да използвате якенцата/ елеченцата през цялото време през което земята е замръзнала.

В топли промеждутъци в студените дни проверявайте теленцата облечени с якенца / елеченцата за състоянието им под тях. Дали се изпотяват или са овлажнени по някаква причина. Ако установите такова състояние сваляйте якенцата/ елеченцата през тези периоди. Важно е теленцата да са сухи.

Последно, но може би най-важно! Внимателно подбирайте якенцата/елеченцата според начина на отглеждане. Ако са на открито и ги вали дъжд, сняг или се овлажняват от мъгла си изберете модели от материал с индекс на водонепромокаемост най-малко 6 000мм!

При отглеждане на закрито и липса на ситуацията описана по-горе спокойно може да подберете якенца/елеченца с индекс на водонепромокаемост от 3 000мм. Ако това не е описано на етикета на продукта, то задължително пискайте информация по време на поръчката относно този параметър за конкретния продукт.

В противен случай вместо да получите положителен ефект от инвестицията може да си докарате доста главоболия и проблеми!
Производителите на водоустойчиви дишащи материй отбелязват качеството нормално с два номера. Първия  е в милиметри (мм) и отбелязва водонепропускливоста на материята.  Примерно 10 000 мм материя. Това означава, че ако поставим квадратна тръба с размери 2,5см х 2,5см притисната тъм повърхноста на материала, можем да я напълним с вода до 10 000мм воден стълб (височина) без водата да проникне през материята. Колкото номера е по-голям толкова е и по-голяма водонепропускливоста.