Якенце/Елеченце за телета DELUX

Арт. №: 312000013

• При температура от 11° C теленцата рязко попадат в ситуация на огромна заплаха от заболяване;
• Затова препоръчваме да се предприеме защита от температурните амплитуди денем и вечер;
• Точно тази защита е осигурена от Blanket Deluxe с изключителната си здравина и материал от бързосъхнещ полиестер, подплатен от 2,5мм професионален неопрен в частта обърната към теленцето;
• Водоустойчивоста от 6000 mm воден стълб предпазва максимално от дъжд;
• За удобство при обличането и събличането предната част е с лепки Velcro;
• Регулиращите се колани според размера на теленцето завършват с изключително здрави закопчалки;
• Машинно пране до 30 °C
• Не е подходящо за групово отглеждане
• Дължина 80 cm
• Изключително подходящо за външно отглеждане на телетата;

60.00лв.
В наличност
Лесна поръчка
0895502266
Поръчайте по телефона, лесно е!
Ние сме на Ваше разположение!
💡 Гарантираме възможно най-ниска цена за доставка! След направена поръчка ще се свържем с Вас, за да Ви информраме.
Уверете се на 100% лично, че теленцата са напълно сухи и чисти преди да ги облечем с якенцата/елеченца.
Регулирайте съобразно растежа на теленцата каишките прилежно всяка седмица.

Проверявайте всеки път за протрити места по кожата на телето.
Регулирайте каишките отново за да бъдат максимално комфортни при носенето на якенцата/елеченцата от телето.

Прането на якенцата/елеченцата да се извърша винаги в гореща вода с някакъв перилен препарат. След това ги обличайте на теленцата само, когато изсъхнат на 100%. Сменете якенцата/ елеченцата ако са мокри или влажни, без значение от причината поради която са се измокрили. Уверете се, че теленцата разполагат с чиста, суха, и дълбока постеля, която им позволява да си направят удобно и топло гнездо.

Едно от правилата за определящо точния момент за обличане на якенцата/палтенцата е когато максималната дневна температура и минималната нощна температура събрани заедно са равни на 32°C или по-малко (примерно максималната дневна + 18°C и максимална нощна +10°C -> 18°C+10°C= 28°C -> време за обличане на якенцата/ елеченцата на теленцата).

Друго правило за обличане на якенцата/елеченцата на теленцата е, когато имаме метеорологична прогноза за нощни температури от +5 °C или по-ниски за три дни напред. Продължавайте да използвате якенцата/ елеченцата през цялото време през което земята е замръзнала.

В топли промеждутъци в студените дни проверявайте теленцата облечени с якенца / елеченцата за състоянието им под тях. Дали се изпотяват или са овлажнени по някаква причина. Ако установите такова състояние сваляйте якенцата/ елеченцата през тези периоди. Важно е теленцата да са сухи.

Последно, но може би най-важно! Внимателно подбирайте якенцата/елеченцата според начина на отглеждане. Ако са на открито и ги вали дъжд, сняг или се овлажняват от мъгла си изберете модели от материал с индекс на водонепромокаемост най-малко 6 000мм!

При отглеждане на закрито и липса на ситуацията описана по-горе спокойно може да подберете якенца/елеченца с индекс на водонепромокаемост от 3 000мм. Ако това не е описано на етикета на продукта, то задължително пискайте информация по време на поръчката относно този параметър за конкретния продукт.

В противен случай вместо да получите положителен ефект от инвестицията може да си докарате доста главоболия и проблеми!
Производителите на водоустойчиви дишащи материй отбелязват качеството нормално с два номера. Първия  е в милиметри (мм) и отбелязва водонепропускливоста на материята.  Примерно 10 000 мм материя. Това означава, че ако поставим квадратна тръба с размери 2,5см х 2,5см притисната тъм повърхноста на материала, можем да я напълним с вода до 10 000мм воден стълб (височина) без водата да проникне през материята. Колкото номера е по-голям толкова е и по-голяма водонепропускливоста.