Иглу / клетка за телета - HappyCalf
Арт. №: 310001620

• За отглеждане на телета на възраст до 3 седмици.
• Подсилени, с UV-блокиращ полиестер.
• С колела за по-лесно преместване.
• С голям отвор и лесен достъп.
• Хигиенични, с лесна за почистване повърхност.
• Лека накланяща се клетка.
• Оградата и скобата за кофата са направени от здрав поцинкован материал.
• С дръжка за повдигане в задната част на клетката.
• Иглу с размери: 185 x 115 x 135 cм.
• Ограда от с размери 150 x 115 x 100 cм.

720.00лв.
Очаква доставка
Този продукт в момента не е наличен
0895502266
Получете информация
или задайте своите въпроси
💡 Гарантираме възможно най-ниска цена за доставка! След направена поръчка ще се свържем с Вас, за да Ви информраме.

Правилното настаняване е от съществено значение за осигуряване на оптимални условия за отглеждане на телета. CalfOTel® продуктите са базирани на три златни принципи: труд, благополучие и растеж. Тези принципи допринасят за оптимално отглеждане на телета във вашата ферма.


Труд

Разходите за труд стават все по-важни при управлението на съвременните фермери. Поради което ние се фокусираме силно върху ергономичността, удобството за феремера, достъпността, гъвкавостта, мобилността, хигиената и дълготрайността по време на отглеждането на теленцата.  

Нашите системи за отглеждане са изработени от подсилен с фибростъкло полиестер, гладък и лесен за почистване материал. Освен това иглутата по този начин стават много здрави, но в същото време много леки. Това е важно за всеки фермер а като се има в предвит, че ще се използват само за теленца, където гледачите са основно жени. Това допълнутелно прави нашите системи по-удобни и  не изискват никакви усилия за повдигане, което е удобно, когато изисква смяна на постелята или почистване.

Практическа подробност: С нашите системи фермерите могат да се грижат за теленцата оптимално и по-бързо и по-ефективно. Удобен, бърз, лесен и следователно: ефективен!

Благосъстояние

Здравите теленца са основата за постигане на високопроизводително млечно стадо. С други думи, за

бъдещи приходи. Разходите за лекарства трябва да се поддържат възможно най-ниски и по възможност да се избягват. Чист въздух, прясна и чиста вода, висококачествената храна и хигиенната среда са предпоставки за отглеждане на здрави теленца. С нашите иглута за отглеждане на теленца, даваме  оптимален принос за здрави и бързо растящи теленца. Правилната вентилация в иглутата, отчасти чрез отдушник, дупки в горната предна част на покрива, поддържа сух и чист въздух вътре по всяко време. Дълбочината на иглутата е идеална за защита на теленцата вътре  в студените есенно-зимни условия. Освен това, специалният материал на иглутата поддържа температурата вътре хладна, когато са изложени на директна слънчева светлина.

Растеж

Здравите телета растат бързо и изискват малко внимание. Колкото по-здраво е телето през първите три месеца, толкова по-добре ще се развива.

Особено през тези първи три месеца нашите системи доказват своята стойност от гледна точка на това теленцта да се превърнат във високо продуктивни млечни крави. Близо тридесет години опит доведе до впечатляващ нисък процент на инфекции и практически идеални криви на растеж.

Поставяйки иглуто в близост до места, на които ходите често, можете да следите внимателно теленцата, което ви дава възможност за ранно откриване на всякакви проблеми - което е друг фактор за намаляване на разходите!

Щастливо теле, щастлив фермер!

Нашите иглута за отглеждане на теленца улесняват благосъстоянието и растежа на теленцата, като същевременно спомагат за намаляване на разходите за труд. Здравите теленца изискват по-малко грижи от фермера. 


С други думи: Щастливо теленце, щастлив фермер!

Нашите иглута за теленца са изработени от устойчив, подсилен с фибростъкло полиестер, който има няколко предимства:

• Силна, самоносеща структура с дълъг експлоатационен живот

• Спира напълно топлината, студът и теченията, създавайки оптимален микроклимат за теленцата

• Вътрешността на корпуса има гладко покритие, което прави почистването лесно и предотвратява растежа на бактериите

• Колибите се преместват много лесно, което улеснява почистването


Нашите продукти се използват във ферми, които притежават от 10 до 5000 глави добитък и дори повече.

В допълнение към нашите продукти, ние предлагаме и много аксесоари, които правят отглеждането на теленцата много по-приятно.

Температура вътре при теленцето

Комбинация от отразяващ топлината цвят (бял), подходящия материал (подсилен с фибростъкло полиестер) и топлоустойчив вътрешен слой поддържа вътрешната температура на нашите иглута много по-ниска от тази, която се получава от други материали като PE (полиетилен). Следователно теленцата се чувстват по-удобно и по-малко стресирани, което насърчава растежа и намалява тяхната податливост към болести.


Освен това бактериите от вътрешната страна се размножават по-бавно при по-ниските температури.


За да гарантираме, че нашите иглута ще поддържат комфортна температура, използваният от нас материал има вграден UV защитен слой. Освен това материалът е ярко бял. В резултат на това преминаването на светлината е много по-ниска от тази на другите марки. Картините показват разликите между различните марки.

 


Тъй като топлината и слънчевите лъчи са напълно спрени, те не могат да притесняват теленцето вътре. 

 


Течението убива

Условията без течения са друг много важен фактор за благосъстоянието на теленцата. Въпреки че жизненоважно е въздухът в иглуто на телето непрекъснато да се освежава, за да се осигури доставката на пресен кислород и изхвърлянето на въглероден диоксид и газообразен амоняк трябва да се избягва силното течение. 

Нашите иглута  имат отвори само от едната страна, а именно отпред, през които се подава свеж въздух и се отделя горещ, замърсен въздух. Това създава нежен, непрекъснат въздушен поток предотвратявайки всяко ненужно течение в иглуто при теленцето.

Подобните иглута на други марки често имат и отвори за отдушник отзад, което води до смесване на по-студен въздух с топъл въздух. Това в крайна сметка създава понижаване на температурата явление, при което горещият въздух се охлажда и впоследствие потъва, така че теленцата постоянно да усещат течение. Освен това въздушният поток в иглутата на други марки са на височина на главата, което е много некомфортно за теленцата.


Следователно използването на нашите продукти има положителен ефект върху растежа, благосъстоянието и труда:

телетата могат да бъдат осеменени по-рано, растежът е подсилен, значително по-малко телета отпадат и млеконадоя се увеличава значително след първите две лактации.

Това, комбинирано със спестяване на труд и следователно спестяване на време, дава по-добри експлоатационни резултати. Целия процес е силно оптимизиран и прави работата по-приятна.