Комплекти за ремонт на копита Demotec

Арт. №: 310000470-000

Копитата на едрия рогат добитък са подложени на инфекции и възпаления, независимо от начина на гледане. Такива състояния са не само неприятни за гледане от хуманна гледна точка, но също засягат мобилността на животното и причиняват болка и стрес, които пък от своя страна повлияват неблагоприятно на млеконадоя и прираста.

Още информация: ⏬

✅ Изберете вариант:
Лесна поръчка
0895502266
Поръчайте по телефона, лесно е!
Ние сме на Ваше разположение!
💡 Продуктите се доставят чрез куриерски фирми "Еконт" или "Спиди" по избор на клиента!

Demotec 95: 

ЕФЕКТИВНО, ЧИСТО И БЪРЗО"ЛЕЧЕНИЕ"

Копитата на едрия рогат добитък са подложени на инфекции и възпаления, независимо от начина на гледане. Такива състояния са не само неприятни за гледане от хуманна гледна точка, но също засягат мобилността на животното и причиняват болка и стрес, които пък от своя страна повлияват неблагоприятно на млеконадоя и прираста. Ето защо е важно да се предприемат всички стъпки за третиране на тези проблеми по най-добрия възможен начин и така да се ограничат икономическите загуби, които биха възникнали в противен случай. Първичното медицинско лечение на засегнатото копито трябва да се извърши възможно най-скоро и като допълнение към това лечение Demotec 95 е решението.


ВАЖНО ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ НАЧАЛНАТА МЕДИЦИНСКА ГРИЖА

Първичното медицинско лечение на засегнатото копито трябва да се извърши възможно най-скоро. Обикновено се установява, че е засегнат само един нокът и е възможно да се сложи дървена подложка на засегнатия нокът. Това не само повдига засегнатия нокът от мръсотията, което прави медицинското и хирургичното лечение по-ефективно, но и измества тежестта върху здравия нокът, позволявайки на засегнатия нокът да почива.

ЛЕСНО се смесва и прилага - чисти за използване!


Трябва да се измери 35 ml течност и да се излее в чаша, към която трябва да се добави съдържанието на едно саше (70 g прах). След това трябва внимателно да се смеси с предоставената шпатула. В рамките на секунди се получава гъвкава маса (гел), която лесно се оформя и която не лепне към ръцете. След това се нанасят директно към нокътя и дървената подложка, след което се залепват.

Спестява време и пари


Тази усъвършенствана технология, разработена съвместно с ветеринарни лекари и специалисти в областта на грижата за копитата, позволява смесването и прилагането на Demotec 95 да се извършва по точен и научен начин за минимално време. След първоначалната подготовка на здравия нокът, за да се гарантира, че има добра повърхност на залепяне третираме с почистващ препарат, цялата операция трябва да приключи в рамките на 2-3 минути.

Комплекта включва:


14 х 70гр – сашета(капсули) пудра;

500мл – втвърдител;

14бр. –дървени подложки;

14бр. –шпатули за формиране на лепилото и оформяне по копитото;

2бр. – съдове за разбъркване (подготовка) на лепилото;
1бр. – разграфена кана;

Demotec 90: 


Demotec 90 е бързо втвърдяваща се смола, която се доставя като прах и течност, които, когато се смесват (в чаша, която е снабдена с шпатула има ги в комплекта), образува се паста. След това пастата се използва за свързване на дървен блок към копитото.


КОГА СЕ ИЗПОЛЗВА DEMOTEC 90?

Обикновено се установява, че е засегнат само един нокът от копитото и е възможно да се  залепи дървен блок към здравия нокът.

Това не само повдига засегнатия нокът от мръсотията, което прави медицинското и хирургичното лечение по-ефективно, но по-важното е, че измества цялото теглото на животното върху здравия нокът, което позволява на засегнатия нокът да почива и много бързо да се възстанови.


КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ DEMOTEC 90?

Ще бъде необходима подготовката на здравото копито чрез подрязване и оформяне,за да се получи добра опорна повърхност. След механичното почистването на всички парченца копитото се почиства и химически от мръсотии обикновено със спирт или подобни течности, така че да е идеално чисто от частици и мазнини, след което да се остави да изсъхне.


ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА НА DEMOTEC 90:

Супер ефективно лечение за куцота. Бърз ремонт и възстановяване на копита. Намаляване на икономическите загуби. Просто лечение - лесно за прилагане и от не специалисти.


СМЕСВАНЕ И ПРИЛАГАНЕ НА DEMOTEC 90

Прахът и течността трябва да се смесят съгласно инструкциите. В рамките на две минути се оформя паста, която трябва да се нанесе свободно върху повърхността с която стъпва нокътя и постави дървения блок.


След натискане на дървената подложка върху копитото излишният материал трябва бързо да се оформи (нанесе) около страните на нокътя, тъй като пастата ще стегне напълно в рамките на 4 - 6 минути. След като изстине, подложката ще може спокойно да поеме целия товар.

За да направите напълно засегнатия нокът, свържете болния нокът със здравия нокът - отново с Demotec 90. Когато работите с пастата, ако сапунисате ръцете си ще се предпазите от полепване на пастата. Когато засегнатият нокът е напълно излекуван,дървената подложка може да бъде отстранена с помощта на клещи, чук или други подходящи инструменти.

Комплекта включва комплекта:


1000гр. – лепило на прах;

500мл – течност;

12бр. – дървени подложки;

12бр. – шпатули за формиране на лепилото и оформяне по копитото;
2бр. –съдове за разбъркване (подготовка) на лепилото;