Руминаторен магнит за крави - General

Арт. №: 310001294

Идеален за ефективна профилактика и предпазване от заболявания причинени от попадането на чужди тела в търбуха на кравата.
Магнитът е сложен в здрав пластмасов корпус.
Размери на магнита 35 x 35 x 100 мм.

Още информация: ⏬


Редовна цена: 4.10лв. ОНЛАЙН ПРОМО
2.80лв.
В наличност
Лесна поръчка
0895502266
Поръчайте по телефона, лесно е!
Ние сме на Ваше разположение!
💡 Вземете продукт на изпплащане с равни месенчни вноски! Добавете го в количката и изберете "Лизинг"!

Така трябва да бъде поставен във всички здрави животни, особено важно за пасищно отглежданите говеда в точното време за превенция. Магнетизмът му е достатъчен, за да събере чужди тела и да ги задържи в пространството на корпуса. 

Чуждите тела, скрити във фуражи, като пирони, жици, тел и метални парченца, представляват основен риск за едрия рогат добитък. Влизат в ретикулума, където могат да проникнат през стомашната стена при преживните контракции, необходими за смесване и по-нататъшен транспорт на храната. Това обикновено води до инфекция на коремната кухина, последвана от тежко и в повечето случаи фатално за животното възпаление. Органите около ретикулума също могат да бъдат травмирани от това.

Ранното прилагане на магнит за животно, за което се предполага, че има чуждо тяло, може да доведе до възстановяване на животното в рамките на два до три дни. Ако животното не се лекува, чуждото тяло може да мигрира и да причини перитонит, което може да доведе до пълна загуба на животното. Дори превантивното приложение на магнит се оказа супер успешно.