Акумулаторен енергизатор - MXB400 12V
Арт. №: 320000213

EKO-FENCE е най-практичното и модерно решение за Вашето стопанство. Дългогодишният ни опит и работа с фермери ни помогна в разработването на продукти, които задоволяват нуждите на малки и индустриални животновъди.

425.00лв.
В наличност
Лесна поръчка
0895502266
Поръчайте по телефона
или задайте своите въпроси
12 вноски x 39.67лв.
💡 Ние сме тук за Вас! Ако имате въпроси или нужда от консултация - свържете се с нас!

ПОДХОДЯЩ ЗА ЗАГРАЖДЕНИЕ ДО:

Захранване: Комбинирано 12/220 V
Мощност: 5,4 JOULS
Напрежение: макс. 10.000 VOLTS
Максимално заграждение: 55 км
Заземителни колчета: 3
Комплекта включва  кабел за 12V.


Електрозаграждението работи на ток. Заземителният черен кабел свързва заземителните колчета и енергетизатора. Червеният кабел свързва оградата и енергетизатора. И накрая, кабелите за батерията правят връзка между енергизатора и батерията, откъдето идва и захранването. Токът преминава през енергизатора, през оградата и през заземителните колчета (земята се използва зазатваряне на веригата).


Енергизаторът на електропастира превръща входящото захранване от акумулатор 12V или захранването от соларния панел във високоволтовимпулс. Енергизаторът изпраща този импулс по изолирано трасе направено от въже, лента, тел, мрежа или друг вид проводник с определени характеристики. Това става един път на всяка секунда или в зависимост от модела може да се регулира! Импулса сам по себе си е с времетраене от 150 микросекунди.


Този импулс е общоприето да се нарича „шоков импулс“ и това е всъщност, което животното усеща като се допре до заграждението на електропастира. Диаграмата показва движението на импулса по системата. Импулсътт тръгва от енергизатора на електропастира, преминава през въжето и влиза в животното, което се е допряло до него. Импулса преминава през животното и влиза в земята. От там се връща в енергизатора през заземителното колче.


Приемете електропастира повече като психологическа бариера, отколкото физическа. Болката, която изпитва животното е мигновена и не го наранява физически, примерно както оградата от бодлива телили всички други типове заграждения.


Няколко предимства на електропастира:
Ниска цена на инвестицията - електропастирът се нуждае от много малко материали и труд за изпълнението му в сравнение със стандартната ограда. Да не говорим за пастир!
Дълъг живот на експлоатация – може да се ползва дълги години при правилна експлоатация;
Лесно се монтира – сравнително малко и най-вече леки елементи;
Универсален – може да се ползва за всякакъв тип животни, както домашни така и диви;
Удължава живота на вече рушащата се ограда – ако сложите един или два реда пред нея, може да я ползвате още дълго време, без да се притеснявате, че животните ще я доразрушат.
Минимално обслужване – няма нужда от обслужване! Просто се наглежда от време на време дали функционира. Ако инсталирате устройство за дистанционно наблюдение и това отпада като ангажимент;